Chichester Grand Designs House

Sikter på et karbonnøytralt hus

Vist på Channel 4’S Grand Designs-show

I oktober 2021 ble Daniel og Nina Rowland, med gründerne av Studio Fuse vist på Channel 4 – Grand Designs-show og blir sett på av mange som den beste episoden i seriens tjue år lange historie. I denne tiden med tap av biologisk mangfold og bekymring for å beskytte planeten, er dette inspirerende prosjektet nær karbonnøytralt og har økt biologisk mangfold. Det er et eksempel, sammenfallende med FNs klimakonferanse i 2021, på hva som er mulig å oppnå i det bygde miljøet.

 

  • Sted:   West Sussex, Storbritannia
  • Tid:   2021
  • Arkitekt:   Studio Fuse
  • Tresort:   Sibirisk lerk
  • Forløpt tid:   2021
  • Type SiOO:X:   SiOO:X Premium Fasade
  • Foto:   Daniel Rowland / Studio Fuse

 

 

Paret kjøpte et falleferdig 1930-tallshus som hadde en 1,5 mål stor hage med en stor og vanskelig plassert stillestående dam. Daniel gikk i gang med å designe et nytt bærekraftig hus som elegant fløt over et nytt naturlig basseng.

 

Huset er svært energieffektivt; først og fremst ved å bruke intelligente passive strategier og fornybar energi. Det ferdige huset er nær netto null karbonavtrykk.

 

 

Store økologiske forbedringer ble også for å forbedre områdets biologiske mangfold. Dette ble oppnådd ved en nøye overveid og gjennomtenkt landskapsplan. Den gamle og naturlige dammen ble restaurert og integrert i det nye svømmebassenget, alt designet av Studio Fuse.

 

Designer ekteparet kan nå trekke tilbake kjøkkendørene og dykke rett ned i den naturlige badedammen for å svømme med frosker og salamandere. De kan deretter lene seg tilbake i det nye kjøkkenet sitt, som flyter over vannet, for å nyte overfloden av natur som bassenget tiltrekker seg. Dette prosjektet er et sjeldent eksempel på et virkelig vakkert symbiotisk forhold mellom arkitektur, natur og miljø.

 

 

Hovedhuset består av to deler; den to-etasjes delen er forankret i bakken på en sokkel mens den mindre delen på ett plan, svever over den naturlige svømmedammen. Disse to delene er forbundet med et glassledd som flyter over vann og fremhever husets unike og intime forhold til stedets vannlandskap og natur.

 

I husets første og andre etasje gir de ekstra høye vinduene en spektakulær utsikt og disse glassene hjelper også med solenergi og passiv ventilasjon.

 

 

Denne perlen av en arkitektonisk bragd er kledt med sibirsk lerk. Over 6400 meter sibirsk lerk  alt behandlet med SiOO:X Premium Fasade,  som gir trevirket en lang levetid og en naturlig overflate, med jevn farge. Inne i husets korridor og kjøkken finner du samme SiOO:X behandlede lerk. Daniel fra Studio Fuse er svært godt fornøyd med resultatene.

 

– «Kledningen vi brukte på dette prosjektet var ikke bare en stor personlig investering, men den setter også estetikken for både den ytre arkitekturen og interiøret i huset. Ved å bruke SiOO:X trebeskyttelse på  Chichester Grand Designs House.»

 

Vennligst velg proff eller forbruker
Pro For bedrifter og arkitekter (Siden er på engelsk)
Forbruker For forbrukere