Auckland Castle

Treverket utvendig i dette bygget er behandlet med SiOO:X

De mektige erkebiskoper av Durham bodde på Auckland Castle i Bishop Auckland, County Durham. Få steder i Storbritannia har huset menn med så enorm makt og innflytelse. Hva har så Sioo:x med erkebiskoper i Durham - og bevaring av deres historie - å gjøre? Det finner du i avsnitt 4 nedenfor.

Auckland-prosjektet er av nasjonal betydning og fanger fantasien når de gjenoppretter det 900 år gamle slottet som en del av et bevaringsprogram for flere millioner pund. Sentrert i og rundt slottet inkluderer prosjektet et spansk galleri og restaurant, Faith Museum, Mining Art Gallery, reimagined Walled Garden og Deer Park.

En fantastisk, ikonisk bygning designet av den prisbelønte arkitekten Niall McLaughlin markerer inngangsporten til prosjektet. Auckland Tower ble sammensatt av et 30 meter høyt tårn designet for å se ut som en beleiringsmaskin – et bærbart tårn som i krigstid ble presset mot steinmurene i et slott av fiender som ønsket å invadere – sammen med et velkomst bygg, ble Auckland Tower åpnet 20. oktober 2018. Det gir spektakulær utsikt fra en 15 meter høy utsiktplattform.

Auckland Tower ble produsert og bygget av Inwood Developments. Den fint konstruerte strukturen ble produsert ved bruk av europeiske Lerk limtrebjelker reist på stedet fra midten av 2017 til midten av 2018. Sioo Wood Protection er utrolig stolt over at SiOO: X Lysegrå pigmentert Wood Protection System ble spesifisert og brukt for å gi tømmerbeskyttelse og dekorativt fullført for dette utfordrende inspirasjonsprosjektet.

De eksterne tømmerdørene og vinduene og lukkeskjermene blir også behandlet med det samme SiOO: X Protection-systemet.

Auckland Tower og Welcome-bygningen er det mest komplette eksemplet på SiOO: X behandling på en bygning som består av en mengde treformer – søyler og bjelker i stor skala, vinduskarmer, dørkonstruksjoner, kledning og regnskjerm. Galleribildene viser hvordan SiOO: X-behandlingen reagerer på ulikt lys, noe som gir strukturen liv på en spektakulær måte i sollys og også hvordan den naturlige grå fargen komplimenterer fargene på materialene i bybildet. Strukturen som vist på galleribildene hadde blitt utsatt for tøffe vinterforhold i byggeperioden i 2017/2018.

Prosjektet kan nå sees langveisfra i byen Durham, sør for Newcastle, i Nord-England.