Lang – NO
Spill film

Fremtidens byer bygges i tre

Den viktigste grunnen er knyttet til klimaet, ettersom tre er et bærekraftig byggemateriale som lagrer karbondioksid og er et kretsløpstilpasset byggemateriale som kan gjenbrukes i nye konstruksjoner eller gjøres om til energi gjennom forbrenning.

Vi har et felles ansvar for å finne løsninger for å skape en mer bærekraftig verden. Vi vet at vi må sette en ny standard for bygging med bakgrunn i at sement- og stålindustrien står for 8 % av de globale karbondioksidutslippene.

Sioo:x skal være en drivende kraft for å skape endring og vil sammen med innovative arkitektbyråer og byggefirmaer muliggjøre bærekraftig bygging med et godt arkitektonisk nivå.

Banebrytende arkitektur i tre

God arkitektur i tre med høy kvalitet er hva Sioo Wood Protection ønsker å bidra til. Derfor har vi stort fokus på å skape en trebeskyttelse som gir arkitekter kreativ frihet i skaperprosessen for å oppnå den arkitektoniske visjonen. Det gjelder uansett om det handler om verdens høyeste skyskraper i tre eller om det er snakk om å bygge kostnadseffektive, mindre trehus i deler av verden der de økonomiske forutsetningene er svært begrensede.

Sioo:x trebeskyttelse kan i prinsippet påføres på samtlige tresorter og brukes med alle trebyggingsteknikker, og den utgjør en effektiv multibeskyttelse mot alle klima- og værforhold. Takket være at Sioo:x har en dynamisk multibeskyttelse, finnes det Sioo:x-behandlede trehus og konstruksjoner i samtlige verdensdeler. Vi har dyptgående kunnskap om hvilke tresorter som egner seg best for ulike klima. I Norden bruker man ofte granpanel, i Sentral-Europa er det douglasgran og i Nord-Amerika anvendes det i stor grad sedertre og gran eller furu.

Referanseprosjekt

Earth Tones

Sioo:x Trebeskyttende Panelfarge bygger på samme patenterte teknikk som styrker og forlenger treets levetid. Panelfarge finnes i en gråskala i 6 nyanser fra hvitgrå til svartgrå.
 • {{color.color_name}}

En patentert
multibeskyttelse

En patentert
multibeskyttelse

For å muliggjøre bærekraftig bygging i tre kreves det en effektiv trebeskyttelse med lang holdbarhet, samtidig som den i størst mulig grad skal være vedlikeholdsfri. Sioo Wood Protection har utviklet en patentert trebeskyttelse med utgangspunkt i dette, ut fra et globalt perspektiv. Sioo:x trebeskyttelse er en effektiv multibeskyttelse mot...
For å muliggjøre bærekraftig bygging i tre kreves det en effektiv trebeskyttelse med lang holdbarhet, samtidig som den i størst mulig grad skal være vedlikeholdsfri. Sioo Wood Protection har utviklet en patentert trebeskyttelse med utgangspunkt i dette, ut fra et globalt perspektiv. Sioo:x trebeskyttelse er en effektiv multibeskyttelse mot naturens krefter uansett klima.

Avhengig av hvor i verden trebygningene oppføres, finnes det varierende utfordringer. Derfor har vi lagt stor vekt på forskning og utvikling for å være en ledende aktør som baserer seg på tester og bevis for å kunne anbefale og veilede både arkitekter og byggefirmaer i deres valg av trekonstruksjoner og tresorter.

Sioo:x består egentlig av unik kombinasjon av kisel og kalium

To naturlige stoffer som finnes rundt oss, og som sammen danner en naturlig multibeskyttelse som etterligner naturens egen trebeskyttelse.

Sioo:x beskytter mot*:

 • Sol og UV-stråling
 • Regn, frost og snø
 • Råte
 • Alger og sopp
 • Termitter og skadeinsekter
 • Samt Brannhemmende**

*Sioo:x – Se Tester og bevis for å få fullstendig informasjon om hva som gjelder for ulike tresorter og behandlinger.

  **Brannegenskaper er aktualisert i 2021.
  SiOO:X-behandlet kledning ble i 2019 branntestet hos Rise. Dette ble gjort som del av Sioo Wood Protections produktutviklingsarbeid og ikke for klassifisering. Resultatene viser imidlertid at SiOO:X vil klare brannklasse D. Rise sier at «trolig vil SiOO:X også klare brannklasse C». Etter testene er SiOO:X videreutviklet med tanke på å motstå brann.

Forskning og utvikling

 • Sioo Wood Protection inngår i Horizon 2020, det største forsknings- og innovasjonsprogrammet i EU.
 • Den svenske innovasjonsmyndigheten Vinnova har finansiert flere forskningsprosjekter som har lagt grunnlaget for vår utvikling.
 • Vi er en del av FSC og PEFC som arbeider for et bærekraftig, miljøtilpasset skogbruk.
 • Sioo:x-forsterket tre og trebeskyttelse bidrar til at bygninger lever opp til en del av de kravene som stilles til miljøbygg og Svanen-sertifiserte byggeprosjekter.

Bestill treprøver

Sjekk ut SiOO:X kiselteknologi ved selvsyn: Bestill treprøver kostnadsfritt. Dette gjelder registrerte virksomheter (ikke privatpersoner).
Bestill prøver
Du må fylle ut alle felt merket med * Takk, vi sender deg prøvene snart.
Se vår Brosjyre
Sioox Presentation special industry
Sioox_Presentation-special_industry_2020-11.pdf